Како да инсталирате туш кабина

Како да инсталирате туш кабина

ПОДГОТОВКА
1. Откако ќе ги отворите сите кутии и пакувања, внимателно прочитајте ги упатствата. Проверете дали сите потребни делови се вклучени во пакетот.

2. Ве молиме, осигурете се дека пред инсталацијата, површината за инсталација е израмнета и цврста и ќе може да ја издржува вкупната тежина на единицата. Исто така, проверете дали wallsидовите се наоѓаат под прав агол.

Неправилното ниво на инсталација или неправилниот агол на страничните wallsидови ќе резултира со сериозни проблеми за вашата инсталација.

3. Ве молиме, забележете дека можеби се потребни некои прилагодувања и дупчење за време на процесот на инсталација.

4. Оваа единица треба да се инсталира на готовиот под и wallsидовите.

5. Ако стаклото има отпечатен или обликуван дизајн, проверете дали има чисти странични страни во тушот.

УПАТСТВО ЗА ИНСТАЛАЦИЈА
1. Пред да инсталирате делови од рамките, добра идеја е да ја исушите долната шина на садот за туширање и да ги обележите рабовите. Ова ќе послужи како водич за трајно поставување на долната шина што треба да се одржи со силиконско заптивање.

2. Исушете ги страничните шини, користејќи ниво за да бидете сигурни дека се водови и обележете ги дупките на сидрото.

3. Следните дупчалки на пилотските дупки за прицврстувачите на страничните шини и, доколку е потребно, вметнете приклучоци за прицврстување. Користете bitидарски дел за дупчење преку керамички плочки. Обавезно исчистете ги остатоците од работ на туш кабината за правилно прицврстување на долната шина.

4. Поставете густа зрно силиконско закопчување на работ на тушот помеѓу упатствата што претходно ги означивте и поставете ја долната шина на своето место.

5. Поставете ги страничните шини на место и закачете ги со завртки. Користете мушка силиконска заптивка на задниот дел од шините за да бидете сигурни дека водата нема да падне зад металните парчиња во wallидот или надвор од тушот.

6. Работи надвор од theидовите и страничните шини, поставете ги стаклените панели и сите средни вертикални шини.

7. Откако сите стационарни стаклени панели и шини се на место, инсталирајте ја горната шина. Обично горната шина ќе се вклопи преку вертикалните шини и ќе се прицврсти на своето место. Инсталирајте завртка на горниот и долниот дел од секоја вертикална шина за целосно прицврстување на системот заедно.

8. Следно, инсталирајте ја вратата за туширање. Поставете го склопот на вратата во долната шина и користете ниво за да ја вметнете вратата за да обезбедите правилно замав и затворање. Поставете ја страничната врата на ударот, повторно користејќи ниво за да го добиете вертикално водовод. Потоа, закачете ги горните и долните капаци на шините на место за да го завршите отворот на вратата. Прицврстете со завртки по потреба. Со вратата на место, инсталирајте го магнетот или уредот за заклучување и хардверот на вратата.

9. Следно, инсталирајте ги гумените ленти за застаклување за да го држите стаклото на место во шините и на внатрешноста и на надворешноста на туш кабината. Малку средство за чистење стакла работи добро како лубрикант и мал блок од дрво помага за полнење на лентите за застаклување околу периметарот на рамката.

10. Последниот чекор е да се запечат сите споеви каде што рамките се среќаваат со wallsидовите. Ова ќе помогне да се запечати куќиштето за туширање и да се спречи влегувањето на водата зад рамката и во .идниот склоп. Почекајте барем 4-6 часа за да се постави силиконскиот кабел пред да се искористите тушот.

ОДРЖУВАЊЕ НА ПРОИЗВОДОТ
За да осигурите долготраен век на траење на производите од стакло, избришете ги по секоја употреба со мека крпа. Исплакнете ја и избришете ја чашата користејќи мека крпа или бришач за да спречите таложење сапун. Никогаш не користете абразивни средства за чистење и производи за чистење кои содржат средство за бодување затоа што ова може да ја изгреба површината. Никогаш не користете четки за влакна или абразивни сунѓери.

За да обезбедите долготрајна завршница, избришете ги металните делови по секоја употреба со мека крпа. Не користете абразивни средства за чистење или средства за чистење кои содржат амонијак, белило или киселина. Ако случајно се користи, исплакнете ја површината што е можно поскоро за да спречите лупење на крај или корозија. Откако ќе ги исчистите сјајните завршетоци, исплакнете темелно и избришете ги со мека крпа.

Сподели ја веста