Совети за закачување Божиќни светла на отворено

Совети за закачување Божиќни светла на отворено

Тоа е тоа време од годината. Свекрвите, печењето, подароците … и што е најважно, вашите неверојатни божиќни светла. Но, пред вашиот ум да почне да се врти со визии на таа сина лента за „најдобрите маалски светла“, погледнете ги овие лесни трикови за осветлување. Ќе ви покажеме како да ги обесувате новогодишните светилки и вашата куќа да изгледа весело и светло.

Планирајте го вашиот дизајн
Трем со новогодишни светла.
Нестррпливоста на празничното украсување може да се појави ненадејно и без предупредување. Пред да започнете, најдобро е да се повлечете и да развиете целосен план за игра. Одолејте се на нагонот едноставно да го „крилете“.

Изберете фокусна точка – На пример, ако имате колони што го врамуваат вашиот влез, ова може да биде местото каде што сакате да започнете. Без фокусна точка, вашата куќа само ќе изгледа како некој да ви ги исфрлил светлата од топ низ целиот тревник.

Разгледајте ја површината – Проверете ја дебелината на олукот и флексибилноста на шиндрата за да одредите како најдобро да ги закачите светлата долж линијата на покривот.

Некои популарни места за новогодишни светла на отворено вклучуваат:

По должината на вашите покривни линии или настрешници
На врвот на грмушки, жива ограда и дрвја
Околу столбови, столбови или огради на палубата
Околу прозорци, рамки на вратите и други архитектонски карактеристики
Во близина на патеки и патеки
Внатре прозорски кутии и жардинери
Мерка – Измерете ја правата линија што сакате да ја украсите со светла. Ова ќе ви помогне да одлучите колку прамени ви се потребни. Исто така, измерете го растојанието до вашиот извор на енергија. Никој не сака убав светлосен екран и нема начин да го вклучи.

Многу светла – Бројот на светилки што ќе ви требаат за украсување дрвја и грмушки е прашање на личен избор. Добро правило е 100 светла за секој 1-1 / 2-ft дрво или грмушка што сакате да го покриете. Значи, на зимзелен 6 стапки му требаат најмалку 400 светла за основно ниво на осветлување.

Се разбира, ако вашата цел е вашата куќа да се гледа од вселената, заглавете две групи светла еден до друг или побарајте светла што се распоредени поблиску една до друга. Погустите светла се еднакви на посветлите светла.

За повеќе совети, погледнете го нашиот Водич за купување новогодишни светла и идеи за осветлување на отворени празници.

Сподели ја веста