Како да украсите новогодишна елка

Како да украсите новогодишна елка

Без оглед на вашиот стил или буџет, вашата елка е централниот дел на вашите празнични планови за украсување. Научете како да украсите новогодишна елка, обложете ја со светла и додајте ги сите завршни работи.

Поставување на вашата новогодишна елка
За вештачко дрво, составете го според упатствата на производителот. Потоа обликувајте ги гранките и врвовите за целосен, природен изглед.
За живи дрвја, проверете дали има свеж рез, а потоа поставете го дрвото во држач, додајте вода и оставете го да се прилагоди. Дрвото на почетокот ќе зафаќа повеќе вода, затоа не заборавајте да го проверите нивото на водата во држачот и да додадете обична вода од чешма за да го задржите исечокот целосно потопен.
Додадете здолниште на дрво, кое ќе го скрие држачот на дрвото и ќе ги фати сите игли што паѓаат ако имате живо дрво. Исто така, создава убава позадина за подароците што треба да се постават наоколу.

Избор на светилки за новогодишна елка
Видови светла

Блескаво жичени светла се стандард со години. Тие се евтини и доаѓаат во различни стилови и бои.
Светлата со диоди што емитуваат светлина (LED) емитуваат брилијантна бела светлина и имаат капаци за светилки во различни форми и бои. ЛЕД жичените светла чинат повеќе од светлата со блескаво жици, но тие се 85% поекономични и можат да траат до 40 празнични сезони. Плус, тие не произведуваат топлина како светилки со вжарено, па остануваат ладни на допир.
Белите светла привлекуваат внимание на украсите на вашето дрво и обезбедуваат класичен, елегантен изглед.
Обоените светла создаваат празничен изглед и будат спомени од детството. Обидете се со светла во боја за повратен изглед.
Колку прамени ми требаат?
Добро правило е 100 светла на секои 1,5 стапки дрво. Меѓутоа, ако сакате светла, можеби ќе сакате да ја удвоите, па дури и тројно, таа сума. Користете ја табелата подолу за препорачаниот број на светилки за свежо исечени дрвја.

Како да закачите Божиќни светла
Малку работи ги прават празниците помагични од дрво со стотици – па дури и илјадници – треперливи светла. Ако не уживате во висечките светла, претходно осветленото вештачко дрво е беспрекорен начин да додадете сјај во вашиот дом. Еве неколку совети како да закачите новогодишни светилки на сопственото дрво.

Додавање орнаменти и други додатоци
Жена додава куки на новогодишните украси покрај запалено дрво.
Сега кога вашите светла се подготвени да тргнат, време е да преминете на деталите. Точниот број на украси и украси што ви се потребни зависи од големината на вашето дрво, големината на вашите украси, колку од дрвото планирате да го украсите и вашиот личен стил. Следете ги чекорите подолу за да имате дрво со прекрасен изглед.

Гори на дрвја: Кој вели дека треба да го зачувате најдоброто за последно? Со поставување на горниот дел од дрвото прво, не мора да се грижите дали ќе се истегнете за да стигнете до врвот на дрвото и ќе ги отфрлите украсите во процесот. Ангелот на вашата прабаба, декоративната ѕвезда или можеби елаборираниот лак, сето тоа прават одлични горни дрвја. Забавувајте се и пробајте нешто ново.
Венец: Ако сакате да користите венец, погрижете се да го додадете пред да обесувате украси. Започнете од врвот на дрвото и продолжете надолу. Завесете ја венец нерамномерно и без форма за лежерен изглед или обложете ја во еднакви јамки за поформален изглед. Лента, мониста или металик венец изгледаат одлично. Изберете го оној што најдобро одговара на вашата тема.
Орнаменти: Започнете прво со закачување на вашите омилени орнаменти. Распрснете ги низ дрвото на истакнати места. Потоа додадете нешто како црвени или зелени топчиња за да го пополните остатокот од вашето дрво. Не заборавајте да ги балансирате и украсите по големина. Не сакате едната страна од вашето дрво да заврши со сите големи или сите мали украси. Не обесувајте украси на врвовите на гранките. Поставувањето на украси низ целото дрво ќе создаде длабочина.

Сподели ја веста