Ве запознаваме со додатоците што дефинитивно треба да ги промените во тоалетот

Ве запознаваме со додатоците што дефинитивно треба да ги промените во тоалетот

Зборуваме за бања, средина што мора да се чува многу чиста бидејќи во спротивно се претвора во место со многу микроби.

Многу предмети во бањата не можеме да ги смениме, бидејќи е невозможно, како што се тела за водовод, но ние ќе ви покажеме кои се додатоците што треба да се заменат со повеќе за краток временски период.

1. Првата е четка за заби.

Најдобар начин за одржување на добра орална хигиена е миење на забите најмалку два пати на ден, наутро и на вечера со четка за заби и паста за заби.Сматолозите препорачуваат четката за заби да се менува во просек на секои 3 месеци.

2. крпи

Пешкир за тело
Кога ќе излеземе од туш, ќе добиеме идеја дека сме чисти и откако ќе избришеме со крпа мислиме дека и тој останува чист. Но, ова е тотално погрешно. Секој пат кога ќе се скриеме, постојат мртви клетки кои телото ги ослободува. Така, следниот пат, се криеме со микробите што ги собра пешкирот. Идеално е да се мијат крпите по три или четири намени и еднаш во 6 месеци да се купат нови.

Пешкир за лице
Остава секаков вид на микроби кои доаѓаат во контакт со лицето, се додека е прилично изложено. Препорачливо е да ги менувате на секои два дена, но доколку имате проблем со кожата, подобро е да ги миете по секоја употреба.

3. Сунѓер за туширање

Ако користиме сунѓер под туш, клетките на кожата што ќе ги отстраните може да заглават во порите и да создадат почва за бактерии. Ова е причината зошто е толку важно да се менува барем на секои 2-3 недели.

4. Алејата за тоалетот

Тоалетните чинии носат многу бактерии и микроби, но и многу влага.Обидете се да го обновите еднаш во 6 месеци. Секако чистењето и миењето нив треба да се прави еднаш неделно.

5. Завеса за туширање

Завесата за туширање секогаш задржува влага, разни бактерии и мувла. Затоа, обидете се да го промените барем еднаш на секои 6 месеци.

Сподели ја веста